گروه بریکس با انتقاد از تعرفه‌های ترامپ، حمله به ایران را محکوم کرد

گروه بریکس حدود نیمی از جمعیت جهان و ۴۰ درصد از تولید اقتصاد جهانی را در اختیار دارد

رهبران گروه بریکس روز یکشنبه ۱۵ تیرماه در نشست خود در برزیل با انتقاد از تعرفه‌های «همه‌جانبه» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، حملات اخیر به ایران را محکوم کردند ولی نامی از اسرائیل و آمریکا نبردند.

گروه بریکس که شامل ۱۱ کشورِ در حال توسعه از جمله برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، حدود نیمی از جمعیت جهان و ۴۰ درصد از تولید اقتصاد جهانی را در اختیار دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کشورهای عضو این بلوک در بسیاری از مسائل با هم اختلاف‌نظر دارند، اما در مورد رئیس‌جمهور آمریکا و جنگ‌ تعرفه‌ای او، اتفاق نظر داشتند، هرچند مستقیم به نام او اشاره نکردند.

اعضای بریکس در بیانیه‌ای مشترک، از «افزایش اقدامات تعرفه‌ای یک‌جانبه» به طور جدی ابراز نگرانی کرده و اعلام کردند که این تعرفه‌ها ممکن است به اقتصاد جهانی آسیب برساند.

دونالد ترامپ یکشنبه شب در تروث سوشیال، شبکهٔ اجتماعی خود، به این بلوک واکنش مستقیم نشان داد و نوشت: «هر کشوری که خود را با سیاست‌های ضد آمریکایی بریکس همسو کند، مشمول تعرفهٔ اضافی ۱۰ درصدی خواهد شد. در این سیاست هیچ استثنایی وجود ندارد. سپاس از شما برای توجه به این مسئله!»

رئیس‌جمهور ایالات متحده در ماه آوریل تهدید کرد که مجموعه‌ای از تعرفه‌ها را علیه هم‌پیمانان و رقبای آمریکا وضع خواهد کرد، اما به دنبال افت شدید بازار، مهلتی چند ماهه برای آن تعیین کرد.

او هشدار داد که اگر شرکا تا اول اوت با ایالات متحده «توافق» نکنند، تعرفه‌های یک‌جانبه بر آن‌ها اعمال خواهد شد.

گروه بریکس پیشتر با حمایت نمادین از ایران، عضو خود، حملات نظامی اسرائیل و آمریکا به اهداف هسته‌ای و دیگر اهداف آن را محکوم کرد اما نامی از این کشورها نبرد.

پیشتر قرار بود مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی، در این اجلاس حضور یابد، او اما عباس عراقچی وزیر خارجه را برای شرکت در نشست به ریو فرستاد.

آقای عراقچی در سخنرانی خود در این اجلاس گفت که «اسرائیل و آمریکا باید مسئولیت نقض حقوق بشر را بر عهده بگیرند».

وزیر خارجه ایران افزود پیامدهای جنگ «محدود به یک کشور نخواهد بود» و «تمام منطقه و فراتر از آن دچار زیان خواهد شد».

گروه بریکس همچنین خواستار «توقف فوری» جنگ و «خروج کامل» نیروهای اسرائیلی از نوار غزه شد.

شاخه نظامی گروه افراطی حماس از موضع گروه بریکس استقبال کرد و از آن‌ها خواست تا به اسرائیل فشار وارد کنند تا آنچه را که تحمیل «محاصرهٔ جنایتکارانه» بر بیش از دو میلیون از ساکنان این باریکه خواند، برداشته شود.

حماس در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و ایالات متحده قرار دارد.