حوثی‌ها با تأخیر مسئولیت حمله به کشتی یونانی در دریای سرخ را پذیرفتند

عکسی که از کشتی مجیک سیز در شبکه ایکس منتشر شده است

شبه‌نظامیان حوثی شیعه نزدیک به جمهوری اسلامی روز دوشنبه پس از ۲۴ ساعت مسئولیت حمله موشکی و شهپادی به یک کشتی تجاری در دریای سرخ را پذیرفتند.

پس از آن که حوثی‌ها از غرق شدن این کشتی در پی آتش‌سوزی خبر دادند، ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی از به زیر آب رفتن آن نیز منتشر شد.

ساعاتی پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از شرکت‌های امنیت دریایی گزارش داده بود که خدمهٔ کشتی فله‌بر یونانی به نام «مَجیک سیز» که در دریای سرخ هدف حمله قرار گرفت و دچار آتش‌سوزی شد نجات یافتند.

این کشتی روز یکشنبه ۱۵ تیر مورد حمله قرار گرفت و ۱۹ خدمه آن و سه نگهبان مسلح که به دریا پریده بودند توسط یک کشتی عبوری نجات یافتند.

حمله به کشتی فله‌بر «مجیک سیز»، متعلق به یونان و دارای پرچم لیبریا، اولین حمله در آب‌های منطقه از اواسط آوریل به این سو بود.

بنا بر گزارش‌ها، این کشتی در ۵۱ مایل دریایی در جنوب غربی بندر حدیده یمن هدف حمله قرار گرفت، بندر مهمی که در کنترل شبه‌نظامیان حوثی یمن است.

عملیات تجارت دریایی بریتانیا (یوکی‌ام‌تی‌او) و شرکت امنیتی امبری در اطلاعیه‌های جداگانه اعلام کردند که این کشتی ابتدا از سوی هشت قایق کوچک هدف تیراندازی و پرتاب آرپی‌جی قرار گرفت و نیروهای امنیتی مسلح در کشتی به این آتشباری پاسخ دادند.

همچنین به گفته شرکت‌های امبری و دیاپلوس، این کشتی بعدا هدف حمله موشک و همچنین چهار شناور بی‌سرنشین (شهپاد) قرار گرفت.

بنا بر اعلام امبری، «دو شهپاد به سمت چپ کشتی برخورد کردند و به محموله کشتی آسیب وارد شد.»

بنابر گزارش‌ها، این حملات موجب آتش‌سوزی در کشتی و نفوذ آب به آن شد و با فرارسیدن شب، خدمه به آب پریدند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، مجیک سیز بار آهن و کود شیمیایی داشت و از چین به ترکیه می‌رفت، مبدأ و مقصدی که از نظر کارشناسان کم‌خطر ارزیابی می‌شود و نباید هدف حوثی‌ها قرار می‌گرفت.

روز یک‌شنبه پیش از آن که گروهی مسئولیت این حمله را برعهده گرفته باشد، بلافاصله انگشت اتهام در گزارش‌ها به سوی حوثی‌های یمن نشانه رفت؛ شرکت امنیت دریایی امبری این کشتی را منطبق با «مشخصات هدف‌های تعیین شده حوثی‌ها» ارزیابی کرد.

اما در آن زمان رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها به رغم انتشار این خبر به مسئول حادثه اشاره نکردند.

این اتفاق در حالی رخ داده که خاورمیانه در پی جنگ اسرائیل و حماس، درگیری نظامی ایران و اسرائیل، و همچنین حملات هوایی اخیر آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، همچنان در وضعیت پرتنشی به سر می‌برد.

شورشیان حوثی یمن در ماه‌های اخیر حملات موشکی و پهپادی متعددی علیه کشتی‌های تجاری و نظامی در منطقه انجام داده‌اند. رهبران این گروه ادعا می‌کنند که هدف آن‌ها از این حملات، پایان دادن به عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در نوار غزه است.

بیشتر در این باره: نیروی دریایی اسرائیل برای نخستین بار به بندر حدیده در یمن حمله کرد